Neptun kód Jelszó
Közraktár utca 4-6. C503. Telefon: 482-7241 Fax: 482-7255 Kezdőoldal Corvinus Egyetem Kapcsolat IN ENGLISH

Tájékoztató a szakdolgozat leadásával kapcsolatban

BA hallgatók számára

  • A BA-4 szerzői jogi nyilatkozatot be kell kötni a dolgozatba.

  • Aki idegen nyelven írt szakdolgozatot, annak az idegen nyelvű dolgozatról pontos fordítással egy összefoglalót magyar nyelven is be kell adni, ennek terjedelme a dolgozat terjedelmének kb. 10 százaléka, max. 5 oldal lehet. A magyar nyelvű összefoglalót a dolgozatba kell köttetni, annak legvégére. (Összefoglalót csak abban az esetben kell készíteni, ha a hallgató idegen nyelven írja meg a szakdolgozatát.) Az idegen nyelven megírt szakdolgozatra ugyanazok a formai követelmények vonatkoznak, mint a magyar nyelvűre, a külső és a belső címlapot is a választott idegen nyelven kell elkészíteni. A szakdolgozat védése magyar nyelven történik, de a vizsgabizottság a szakdolgozat nyelvén is feltehet kérdéseket.

  • A szakdolgozat feltöltésekor a hallgató ki kell, hogy töltse a záróvizsgára jelentkezéssel kapcsolatos lapot is. Aki korábban végzett, kérjük, az is újítsa meg a formanyomtatvány online kitöltésével a jelentkezését.

  • A késedelmes leadási kérelmeket (BA-7-es nyomtatvány) nem kell a szakszeminárium vezetővel aláíratni, a kérelem leadására és a késedelmi díj fizetésére vonatkozó szabályozás nem változott.

  • Záróvizsgára jelentkezést a szakdolgozat leadását követően emailben le lehet mondani, az emailt kérjük, küldjék el a tanulmányi előadójuknak és az intézeti titkárságnak.

CHECK-LIST a dolgozat leadásához

1. szakdolgozat elektronikus változatának feltöltése, nyilatkozatok kitöltése elektronikusan
Szakdolgozat elektronikus változatának feltöltése PDF formátumban diplomacia.hu oldalon
Záróvizsga jelentkezés diplomacia.hu oldalon
Könyvtári nyilatkozat kitöltése diplomacia.hu oldalon

Az elektronikus változat feltöltését követően az Intézet munkatársai leellenőrzik, hogy a feltöltött fájl megfelelő-e. Kérjük, hogy mielőtt a titkárságra menne az alábbiakban részletezett iratokkal és a dolgozattal, feltétlenül ellenőrizze le, hogy az Intézet elfogadta-e az elektronikus változatot! (Figyelem! A korábbi évek gyakorlatával ellentétben a rendszerből nem szükséges külön formanyomtatványként letölteni az elektronikus változat elfogadását jelző nyilatkozatot, mert azt a dolgozat leadásakor a titkárságon ellenőrzik!

2. formanyomtatványok és a szakdolgozat nyomtatott példányának leadása
(mielőtt a titkárságra menne, győződjön meg arról, hogy a szakdolgozat elektronikus változatát az Intézet elfogadta, és hogy a komplex-/záróvizsga jelentkezés nyilatkozatokat, valamint a könyvtári nyilatkozat elektronikus változatát kitöltötte-e!)
BA-3: konzultációs lap év közben, a szabályzatnak megfelelően, meghatározott számú konzultáción kellett résztvennie, amelyet a szakszemináriumvezetője ezen a nyilatkozaton igazol
csak le kell adnia, NEM kell a dolgozatba bekötni
BA-4: szerzői nyiltatkozat a dolgozatba be kell kötni, a hallgató írja alá
BA-5: beadhatósági nyiltatkozat a szakszeminárium vezetőjével kellett aláíratnia,
csak le kell adnia, NEM kell a dolgozatba bekötni
szakdolgozat nyomtatott, bekötött példánya 1 db bekötött példányt kell leadnia

© 2024 Budapesti Corvinus Egyetem, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék
1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. V. em. 503. Telefon: (1) 482-7241 Fax: (1) 482-7255