Neptun kód Jelszó
Közraktár utca 4-6. C503. Telefon: 482-7241 Fax: 482-7255 Kezdőoldal Corvinus Egyetem Kapcsolat IN ENGLISH

Szakszeminárium - gyakori kérdések, válaszok (2016/2017 tanév)

szakszeminárium, szakdolgozat eljárásrend »
kérdést szeretne feltenni? »

SZAKSZEMINÁRIUM

Számít-e, hogy a jelentkezés beadási határideje előtt mennyivel jelentkezem (azaz hátrányos helyzetbe kerül-e, aki pl. egy nappal a jelentkezési határidő előtt jelentkezik)?
Nem. A szakszeminárium-vezetők elsősorban a jelentkezési lapon leadott motivációk, ill. a témaválasztás indoklása alapján választanak a hozzájuk jelentkezett hallgatók közül.

Az elektronikus jelentkezési lapok kitöltése előtt kell-e egyeztetnem a felvenni kívánt szakszeminárium vezetőjével?
Nem kell, de ajánlatos, hiszen a szakszeminárium-vezető a konzultáció alapján is választhatja a hallgatót. A szakszeminárium-vezetőket a megadott fogadóórájukon keressék.

Elég, ha csak a szakszeminárium-vezetőnél jelentkezem egy szakszemináriumra?
Nem. A szakszeminárium-vezetőnél nem kell a jelentkezést (annak adminisztrációs részét) intéznie (konzultálni természetesen lehet, sőt ajánlott). A jelentkezés elektronikusan történik. Ha nem jelentkezik a megadott határidőig, a későbiekben csak a maradék szakszemináriumokra jelentkezhet!

Más tanszék/intézet szakszemináriuma keretében szeretném megírni a szakdolgozatomat. Ki kell-e töltenem a Nemzetközi Tanulmányok Intézet által használt nyomtatványokat?
Igen. A félév során leadandó összes nyomtatványt ki kell töltenie, a szakszeminárium-vezetőjével aláíratnia, és a határidőket betartva a Nemzetközi Tanulmányok Intézet titkárságára leadnia.

Olyan témából szeretném megírni a szakdolgozatomat, amely nem illeszkedik a Nemzetközi Tanulmányok Intézet által kínált egyik szakszeminárium profiljába sem. Mit kell tennem ebben az esetben?
A hallgatónak az Intézet meglévő szakszeminárium-kínálatából kell választania, kivéve azt az esetet, ha a hallgató más tanszék/intézet kínálatából választ (ebben az esetben is határidőre le kell adnia a Nemzetközi Tanulmányok Intézet szakszemináriumokkal kapcsolatos nyomtatványait a Nemzetközi Tanulmányok Intézet titkárságán). A szakdolgozat megírása csak szakszeminárium keretében történhet. A témaválasztást egy szakszeminárium-vezetővel egyeztetnie kell.

Lehet-e csak külső (nem az Egyetemen dolgozó) konzulensem?
Nem. Egy belső konzulens kiválasztása (aki egyben a szakszeminárium vezető) mindenképpen szükséges.

A szakszeminárium-választásnál kötelező három helyre jelentkeznem, vagy elég, ha csak egy vagy két helyre jelentkezem?
Nem kötelező három helyre jelentkeznie, de nagyon ajánlott. Ha csak egy helyre jelentkezik, és arra a helyre nem fogadja be a választott szakszeminárium vezetője, akkor a jelentkezési határidő után csak a maradék (nem betelt) szakszemináriumi helyek közül választhat.

Ebben a félévben külföldi részképzésen veszek részt és már külföldön vagyok. Hogyan történik ebben az esetben a jelentkezés?
Önnek is az elektronikus jelentkezési lapokat kell kitöltenie és minden határidőt be kell tartania.

Szakszeminárium I. kurzus indul keresztfélévben?
Nem. Szakszeminárium I. csak az őszi félévben indul.

SZAKDOLGOZAT

Írhatom-e idegen nyelven a szakdolgozatot?
Igen. Amennyiben az Intézetigazgató arra engedélyt ad, a szakdolgozat idegen nyelven is elkészíthető. Az idegen nyelven történő értekezési szándékot a témaválasztásnál kell jelezni az SZB felé 2016. október 17-ig az MA-7-es nyomtatványon. Az SZB a kérelmet az Intézetvezetőnek továbbítja, aki az illetékes Kar oktatási ügyekért felelős dékánhelyetteséhez juttatja el. Az idegen nyelvű dolgozatról pontos szakfordítással egy összefoglalót magyar nyelven is be kell adni, ennek terjedelme a dolgozat terjedelmének kb. 10 százaléka, max. 10 oldal lehet.

[Folyamatosan bővítjük.]

© 2024 Budapesti Corvinus Egyetem, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék
1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. V. em. 503. Telefon: (1) 482-7241 Fax: (1) 482-7255