Neptun kód Jelszó
Közraktár utca 4-6. C503. Telefon: 482-7241 Fax: 482-7255 Kezdőoldal Corvinus Egyetem Kapcsolat IN ENGLISH

Szakszeminárium, szakdolgozat gyakori kérdések, válaszok (2016/2017 tanév)

szakszeminárium, szakdolgozat eljárásrend »
kérdést szeretne feltenni? »

SZAKDOLGOZAT ELEKTRONIKUS VÁLTOZATÁNAK FELTÖLTÉSE

Hogyan kell leadni a szakdolgozat elektronikus változatát?

A honlapra bejelentkezés után, a "Szakdolgozat elektronikus változatának feltöltése" hivatkozásra kattinva lehet a fájlt/fájlokat feltölteni. A feltöltött fájlokat bizonyos időn belül az intézet átnézni, és ha nem talál hibát, akkor a feltöltést elfogadja, és azon az oldalon, ahol a fájlokat feltöltötte, megtekintheti az elfogadó nyiltkozatot. A nyilatkozat feltétlenül szükséges a dolgozat átvételéhez.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kell-e külön összefoglalót írni a dolgozathoz?

Magyar nyelven írt dolgozathoz nem kell.
Összefoglalót csak az idegen nyelven írt diploma munkához kell leadni, méghozzá kb. 10 oldal terjedelemben. Az összefoglalót a dolgozatba bekötve kell leadni, de nem számít bele a dolgozattól elvárt karakterszámba.

A szakdolgozatomat idegen nyelven írom. Lehet-e az összefoglaló egyben a befejezés is?

Nem. A befejezés a szakdolgozat konklúziója, amely átalában a dolgozat 10%-át teszi ki. Az összefoglaló egy ettől külön álló szövegrész, amelyet magyar nyelven kell megírni, és amelyet a dolgozat végére kell bekötni. Az összefoglaló karakterszáma nem számít bele a dolgozat karakterszámába.

SZAKDOLGOZAT KÉSEDELMES LEADÁSA

Mit kell tennem, ha késni fogok a szakdolgozatommal?

Először is le kell töltenie az MA-7-es formanyomtatványt (kérvényt). Kérelmét valós és nyomós indokkal kell alátámasztania. A kérelmet fogadóidőben 2017. április 28. 12.00-ig el kell juttatnia az Intézeti Titkárságra, amely továbbítja a Szakdolgozat Bizottság (SZB) felé. Az SZB állásfoglalását a honlapon olvashatja el.

Hogyan és mikor kell befizetnem a késedelmi díjat?

A késedelmi díjat az egyetemi befizetéseknél megszokott módón, gyűjtőszámlán a Neptun rendszeren keresztül kell befizetni. A késedelmes munkanapok számának megfelelő összeget a dolgozat leadásakor az intézeti titkárságon írják ki.

Mi történik, ha nem fizetem be a késedelmi díjat?

A hatályos TVSZ 42§ 10. pontja szerint: "(10) A hallgató legkorábban az első teljesített záróvizsga időszak utolsó napját követő 30 napon belül kérheti leckekönyvének kiadását. Nem kaphatja kézhez leckekönyvét mindaddig, amíg az Egyetem tulajdonát képezo eszközökkel (kölcsönzött könyvek, sporteszközök stb.) és egyéb bármiféle tartozásaival el nem számol."
Azaz amíg nem rendezi tartozását, az Egyetem nem adja ki a leckekönyvét, enélkül pedig nem kaphatja meg a diplomáját sem.

NEM ADOK LE SZAKDOLGOZATOT EBBEN A FÉLÉVBEN

Nem akarom leadni a szakdolgozatomat 2017. április 28-ig, és ebben a félében már nem is adom le. Kell valamilyen nyomtatványt kitöltenem és leadnom?

Nem kell. Ha a határidőig nem adja le a szakdolgozatot és nem ad le halasztási kérelmet sem, akkor automatikusan csak a következő évben adhatja le a szakdolgozatot.

A második félévben külföldi részképzésen veszek részt, és nem kívánom sem leadni, sem megvédeni a szakdolgozatomat a tavaszi szemeszterben. Ebben az esetben mi a teendő?
Ha 2017. április 28. 12:00 óráig nem adja le a dolgozatot, sem kérelmet az esetleges halasztásra, akkor automatikusan csak 2017 őszén adhatja be a dolgozatot (a védés várhatóan 2018. januárban lehet). Külön kérelem erre vonatkozóan nem szükséges. A 2017 őszi leadási határidőre vonatkozó információkat a web oldalon tekintheti meg 2017. május után.

Ebben a félévben nem adok le szakdolgozatot. Záró vizsgát ettől függetlenül tehetek?

Nem. A hallgató csak akkor bocsátható záróvizsgára amennyiben benyújtotta a szakdolgozatát és megszerezte az abszolutóriumot. Így nem tud előbb záróvizsgát tenni és csak utána szakdolgozatot leadni.

[Folyamatosan bővítjük.]

© 2024 Budapesti Corvinus Egyetem, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék
1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. V. em. 503. Telefon: (1) 482-7241 Fax: (1) 482-7255